Poroszló

Poroszló a Tisza-tó jobb partján az egyik legnagyobb településként – a 33-as főközlekedési út mentén- fogadó települése a Tisza-tóhoz látogató vendégeknek. A község szabadstrandja, kikötői, kiválói kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak az idelátogatóknak. A legismertebb látnivaló a Tisza-tavi Ökocentrum, mely egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújt az év minden napján. 

Tisza-tavi Ökocentrum

Európa legnagyobb akváriumrendszere, bemutatja a Tisza-tó természeti kincseit, rejtett értékeit. A látogatóközpont hazánk első őshonos fajtákat bemutató komplexuma. Európa legnagyobb, közel 1 millió liter össztérfogatú édesvízi akváriumrendszere. A Magyarországon található szinte az összes halfajt elénk tárja. Falai közt olyan élményben lehet részünk, mintha a meder alján sétálnánk. 

Az Ökocentrum interaktív játékokkal, foglalkozásokkal, látvány etetésekkel színesíti a látogatók programjait, melyek közül legnépszerűbb a vidraetetés. A komplexum háromdimenziós vetítőteremmel, körpanorámás kilátóterasszal és tájházzal rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük