Tiszafüred

Tiszafüred és vidéke a csendes természeti környezetre vágyó vendékek kedvelt helye. Fő vonzerejét a gazdag élővilágú Tisza-tó és a folyó fürdési, horgászati és vízi-sport lehetőségei, valamint a termálvíz adják.

Tiszafüred a Tisza-tavi ökoturizmus egyik központja. Az idelátogatók szakképzett túravezetők és kiépített túraközpont-hálózat segítségével, vízi-, kerékpáros- és lovastúrák keretében fedezhetik fel a természet szépségeit. A szabadvízi strand mellett a Morotva Kerékpáros Pihenőpark várja a tó körül kerekezőket.

A Tisza-tó mellett nagy kincse a városnak a termálvíz, erre épült a termál-strand. A 39 oC-os gyógyvíz kiválóan alkalmas regenerálódásra és különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére.

A népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a híres füredi fazekassággal, megtekinthetik a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházat. Városunkban jelenleg is két műhelyben űzik a fazekas-mesterséget, az általuk készített tárgyak megvásárlása őrzi az itt töltött pihenés emlékét. A város legrangosabb műemléke a volt Lipcsey-kúria, mely a Kiss Pál Múzeumnak ad helyet.

Tiszafüred színes nyári programokkal várja a túristákat. Ezek közül legjelentősebb a július második hétvégéjén megrendezésre kerülő háromnapos fesztivál, a Tiszafüredi Halas Napok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük